Міжнародний день біологічного різноманіття

22 травня – це дата відзначення Міжнародного дня біологічного різноманіття. Мета цієї події – привернення уваги до проблем збереження природного багатства у масштабах усієї планети.

Біорізноманіття – це сукупність усіх компонентів біосфери Землі всіх рівнів (від генів, окремих особин, видів, популяцій – до екосистем, у всьому їх розмаїтті, складними та тісними зв’язками один з одним).

Види флори та фауни, які охороняються на території РЛП «Краматорський», теж є невеличким, але дуже важливим та невід’ємним компонентом біоти. На території парку представлені декілька досить різних біотопів, які тісно пов’язані і є частинами одного комплексу.

Дуже цікавими з позиції кількості раритетних членів є реліктові угрупування кретофілів – рослин, які зростають на крейдових ґрунтах. Серед них багато ендемічних, рідкісних, зникаючих видів, які потребують охорони. Не меншої уваги заслуговують майже непорушені ділянки цілинного різнотравно-ковилистого степу. Також велику цінність представляють собою байрачні (розташовані у пониженнях рельєфу, як правило, водотоках) широколистяні масиви – єдині у нашій зоні природні, а не створені людиною ліси, які є рефугіумами (місцями збереження, природними домівками) для багатьох аборигенних представників флори та фауни.

Детальніше з актуальною на даний час інформацією про біорізноманіття РЛП «Краматорський» ви можете ознайомитися у заголовному описі цієї сторінки або на нашому сайти: https://krampark.com/ Також слідкуйте за новими публікаціями, які ми пропонуємо Вам на цій сторінці, адже більшість з них безпосередньо торкаються цієї теми.

Колектив РЛП «Краматорський» вітає всіх небайдужих до збереження природи рідного краю з цією датою!