15 квітня – День екологічних знань в Україні

Рішення про відзначання цієї дати було прийняте у 1992 році, після того, як на Конференції ООН у Ріо-де-Жанейро вперше було порушене питання ролі екологічної освіти задля сталого розвитку людства та його виживання.

День екологічних знань проводиться з метою популяризації знань про довкілля, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих дружнього для природи мислення.

У такі скрутні часи, як сьогодні, кожна людина повинна володіти запасом елементарних екологічних знань та вміти взаємодіяти з навколишнім світом. Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже стала необхідністю. А в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання. Діяльність по формуванню екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища — це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

Варто розуміти, що День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто працює в сфері екологічної освіти, а й для всіх нас, адже лише від нашої поведінки залежить безпечне життя людства і майбутнє усієї планети.