Будьте уважними при поводженні з вогнем!

З потеплінням на території Донецької області настає пожеженебезпечний період, який обтяжується «любов’ю» несвідомих громадян до спалювання залишків сухої рослинності та розпалювання багаття у непризначених для цього місцях.

Ми закликаємо утриматися від цих дій задля збереження екології регіону! Пам’ятайте, що з минулого року паліїв карають величезними штрафами. Однак жодні гроші не вартують того часу, який вогнеборці витрачають на гасіння таких загорянь, коли необхідно приходити на допомогу людям в умовах війни!

3 березня Верховна Рада України внесли зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

У ст. 113 «Диверсія» ККУ до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додали і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

Під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Відтепер спалювання сухостою в Україні розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Кожен виклик рятувальників на ліквідацію наслідків злочинних дій паліїв трави – це витрачання ресурсу, що може знадобитися на нагальні потреби! Шановні громадяни,зупиняйте паліїв, допоможіть зупинити ці злочини!