Вітаємо з Міжнародним днем екологічних знань!

Вітаємо з Міжнародним днем екологічних знань!

Цю дату світова спільнота щороку відзначає 15 квітня.

Міжнародний день екологічних знань був заснований у 1992 році, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної просвіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства.

В Україні різноманітні акції з приводу цього свята проводяться з 1996 року за ініціативи громадських природоохоронних організацій.

Основне завдання всіх причетних до еколого-просвітницької діяльності — поширення екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

Але замало просто говорити про важливість збереження довкілля. Кожен з нас кожного дня повинен робити хоча б маленькі кроки у бік покращення екологічної ситуації в країні. Не залишати сміття в лісі, дотримуватись правил протипожежної безпеки, дбайливо ставитися до дикої природи, не спалювати листя та траву, раціонально використовувати електричну енергію та воду – той мімімум, який повинна робити людина, що називає себе екологічно свідомою!