Вітаємо з Всеукраїнським днем довкілля!

18 квітня – Всеукраїнський день довкілля

Щорічно у третю суботу квітня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає День довкілля. В нашій країні ця дата започаткована  у 1999 році, згідно з  Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року № 855/98 на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій щодо розвитку діяльності, започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя» та іншими громадськими ініціативами.

Зважаючи на ситуацію в світі, ступінь забруднення повітря, вод та ґрунтів, катастрофічно швидкі зміни клімату та інші проблеми, турбота про стан навколишнього природного середовища стає першочерговим завданням не тільки для уряду держав, але й для пересічних громадян. Зробити свій внесок не складно – якщо кожна людина посадить хоча б одно дерево, прибере декілька пляшок з узбіччя (та звісно, не буде сама смітити), замість пластику обере органічний матеріал, навчиться закривати кран, поки чистить зуби, та утримається від купівлі зайвого, щоб знизити кількість сміття, ми отримаємо шанси передати майбутнім поколінням зелену та квітучу планету. Планету, де добре живеться усім – людям, тваринам, птахам, комахам, мешканцям морів та океанів. Тож, давайте дбати про те, що дарує нам життя!

Вітаємо з Днем довкілля і закликаємо всіх друзів природи присвятити його свідомій турботі про зелене середовище, адже кожен небайдужий вчинок — це запорука майбутнього!