5 грудня – Міжнародний день волонтера

Щиро вітаємо та дякуємо людей з великим серцем, які присвятили життя допомозі друзям нашим меншим та природному навколишньому середовищу в цілому!

Офіційно ця дата має назву «Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку».  Вона проголошена рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.

В перекладі з англійської «волонтер» означає «добровільний помічник». Екологічне волонтерство – добровільна діяльність, спрямована на збереження навколишнього середовища та розв’язання екологічних проблем. Таке волонтерство розвинуте майже у всіх країнах та зазвичай створюється за ініціативи самих громадян. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у притулках з реабілітації тварин, місцях екологічних та інших катастроф, беруть участь в громадському інспектуванні, різноманітних акціях по відновленню екосистем тощо.

Говорячи про всесвітні екологічні організації, слід зауважити, що їх принципи майже однакові й передбачають збереження біорізноманіття планети, раціональне використання природних ресурсів та зменшення забруднення та марнотратного використання.