Взяли участь в інтерактивних обласних семінарах «Організація системи роздільного збирання побутових відходів» та «Впровадження основ органічного сільськогосподарського виробництва»

30 вересня та 1 жовтня фахівці відділу рекреації та екологічної освіти регіонального ландшафтного парку «Краматорський» взяли участь в інтерактивних обласних семінарах «Організація системи роздільного збирання побутових відходів» та «Впровадження основ органічного сільськогосподарського виробництва», організовані департаментом екології та природних ресурсів за підтримки департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації, а також Всеукраїнської екологічної ліги в рамках міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки» у м. Святогірськ.

На початку першого дня заходу відвідали рекультивовате стихійне сміттєзвалище у с. Богородичне Слов’янського району. На власні очі переконалися, що при належних зусиллях з боку людини природа може відновлюватись досить швидко. Під час семінару ознайомились с переліком заходів Програми поводження з відходами в Донецькій області на 2016-2020 роки, прослухали виступи фахівців галузі та взяли участь в інтерактивному тренінговому занятті «Відходи розділяй – природу зберігай».

Другий день семінару пройшов не меньш активно. Свої доповіді представили фахівці департаменту екології та природних ресурсів і департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА, кандидати сільськогосподарських, біологічних та педагогічних наук, а також представники області, що безпосередньо зайняті в органічному землеробстві. Жваву дискусію викликав виступ голови Всеукраїнської егологічної ліги Тетяни Тимочко щодо проблем, які постають перед нами у зв’язку зі зміною клімату. На останок закріпили знання, виконавши інтеактивний практикум «Переваги органічного землеробства». За підсумками отримали сертифікати.