Увага! Знайшовши птаха не спішіть його «рятувати»

Серпокрилець чорний (Apus apus) – птах добре відомий кожному мешканцю міста. Майже весь час ці пернаті проводять у повітрі, полюючи на дрібних комах, які складають переважну частину їх раціону. Тримати такого птаха в якості домашнього улюбленця дуже складно. Але все ж таки в літній період молоді птахи серпокрильців часто потрапляють до рук людей. Молодих, ще недостатньо оперених пташенят можна спробувати вигодувати штучно, але це не так просто (потрібно буде самостійно добувати для них комах і годувати кожні 2-3 години).


Якщо ви знайшли вже добре опереного птаха, скоріше за все, треба допомогти йому взлетіти. Серпокрильці мають міцні короткі лапки, і якщо молодий птах опинився на землі, то взлетіти йому важко. Щоб допомогти серпокрильцю просто візьміть його у долоні і обережно підкиньте вгору. Випускати птаха з вікна або балкона можна тільки в тому разі, якщо ви впевнені, що в ваших руках здорова тварина з добре розвиненими маховими пір’ями, як ви бачите на фото та відео.

Серпокрилець чорний (Apus apus)

Серпокрилець чорний (Apus apus) – птах добре відомий кожному мешканцю міста. Майже весь час ці пернаті проводять у повітрі, полюючи на дрібних комах, які складають переважну частину їх раціону. Тримати такого птаха в якості домашнього улюбленця дуже складно. Але все ж таки в літній період молоді птахи серпокрильців часто потрапляють до рук людей. Молодих, ще недостатньо оперених пташенят можна спробувати вигодувати штучно, але це не так просто (потрібно буде самостійно добувати для них комах і годувати кожні 2-3 години). Якщо ви знайшли вже добре опереного птаха, скоріше за все, треба допомогти йому взлетіти. Серпокрильці мають міцні короткі лапки, і якщо молодий птах опинився на землі, то взлетіти йому важко. Щоб допомогти серпокрильцю просто візьміть його у долоні і обережно підкиньте вгору. Випускати птаха з вікна або балкона можна тільки в тому разі, якщо ви впевнені, що в ваших руках здорова тварина з добре розвиненими маховими пір’ями, як ви бачите на фото та відео.

Опубликовано Регіональний ландшафтний парк "Краматорський" Четверг, 16 июля 2020 г.