У Святогірську пройшов круглий стіл «Екологічна освіта як один з основних напрямків сталого розвитку та її реалізація під час дистанційного навчання»

Під час карантину і учні, і педагоги стикаються с певними проблемами, які потребують якнайшвидшого вирішення. Самотужки кожна окрема установа здолати їх не в змозі. Саме тому фахівці відділу рекреації та екологічної освіти РЛП «Краматорський» виступили ініціаторами проведення круглого столу «Екологічна освіта як один з основних напрямків сталого розвитку та її реалізація під час дистанційного навчання».

Захід відбувся на базі НПП «Святі гори» та зібрав представників просвітницьких установ екологічного спрямування:

• Фахівці відділу рекреації та екологічної освіти РЛП «Краматорський» Юлія Скиба, Олеся Кабацька, Євгенія Вишневецька окреслили коло проблем, які є актуальними для галузі еко-освіти під час карантину.
• Фахівці відділу рекреації та екологічної освіти Національного природного парку
«Святі гори» Журова П.Т., Гладунец Н.Г., Чечко Є.В., Пудрань С.О., Шкільов В.В. розповіли про сучасний стан природи Придінців’я, а також наявних представників флори і фауни Червоної Книги України.
• Педагог-організатор Краматорського навчально-виховного комплексу ЗОШ 32-ДНЗ, керівник гуртка ДОЕНЦ Аліна Касьянова представила до уваги учасників презентацію за темою «Змішане навчання як інструмент модернізації сучасної екологічної освіти».
• Директор, учитель біології Краматорського НВК (ЗОШNo32-ДНЗ) Наталія Тесленко підняла теми організації класів на відкритому повітрі та створення освітнього простору для неформального навчання.
• Координатор Донецького регіонального осередку ВДС «Екологічна варта» Капітанова Л. М. поділилася досвідом використання онлайн-тестів екологічного змісту для організації дистанційного навчання в умовах карантину та особливостей організації еколого-просвітницької роботи серед учнів під час карантину.

На завершення заходу учасники пройшли екологічною стежкою НПП «Святі гори» та отримали змогу побачити заповідний дуб віком 640 років.