Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології»

7 – 8 листопада 2019 року в місті Святогірськ пройшов Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», в рамках якого відбувається науково-практична конференція «Рекультивація полігонів і сміттєзвалищ: проблемні питання та кращі практики». На форумі було багато представників з різних галузей, серед яких: народні депутати, науковці, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, вчителів, екологів, природоохоронних громадських організацій, комунальних та бізнес-структур, засобів масової інформації.

Організаторами Форуму є Всеукраїнська екологічна ліга, Департамент екології та природних ресурсів Донецької ОДА, Центр екологічної освіти та інформації.

Цього року Форум було присвячено питанням рекультивації полігонів і сміттєзвалищ, адаптації українського законодавства у сфері поводження з відходами до європейських вимог та стандартів, проблемам виникнення несанкціонованих звалищ, підвищення рівня обізнаності населення щодо поводження з відходами.

Під час круглого столу співробітники РЛП «Краматорський» вступали в гострі дискусії, висловлювали пропозиції та шляхи вирішення даних проблем, потім в рамках Форуму провели тренінг для освітян «Роздільне збирання побутових відходів». Всі учасники Форуму отримали від РЛП «Краматорський» презентаційний пакет з корисною інформацією.
Форум пройшов цікаво, інформативно, дав надію на позитивні зміни, мотивував до рішучих дій.