Інспектори служби державної охорони ПЗФ ліквідували загоряння на території Парку

До жахливих наслідків призводить безвідповідальне ставлення до поводження з вогнем громадян, які вважають попередження екологів та поліції порожнію балаканиною!

У другій половині дня 13 жовтня під час планового рейду інспектори служби державної охорони природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Краматорський» виявили підозрілий дим на межі території Парку в районі урочища «Вовче». Прибувши на місце, природоохоронці стикнулися з полум’ям, яке вже перетнуло межу природоохоронної території та швидко поширювалося у бік лісових насаджень. Завдячуючи оперативності реагування та встановленому на рейдовому автомобілі мобільному комплексу пожежегасіння, придбаному за підтримки ДонОДА, за дві години інспекторам вдалося впоратися з вогнем. Але понад два гектари площі з луговими травами, серед яких були рідкісні види, та частину лісових насаджень врятувати не вдалося. Тож, маємо яскраву картину того, що громадяни самі знищують цінний природний ресурс.

На жаль, порушників поки встановити не вдалося. Ми дякуємо за допомогу небайдужим місцевим жителям, які оперативно прийшли на допомогу та разом з інспекторами доклали усіх можливих зусиль до протидії пожежі. І нагадуємо, що спалювання стерні та необережне поводження з вогнем є порушенням Закону України «Про природно-заповідний фонд» та тягне за собою адміністративну, а в тяжких випадках – кримінальну відповідальність!

Закликаємо: ставтеся до природи дбайливо, і вона вам за це віддячить!