Працівники Парку виявили та знешкодили 5 саморобних пасток для фазанів

16 березня під час планового рейду на ділянці №3 «Комишуваха» співробітниками служби державної охорони ПЗФ України та науково-дослідного відділу РЛП «Краматорський» було зафіксовано 5 саморобних пасток для фазанів. Одна з них – зі спійманим птахом. На щастя, жертва браконьєра не постраждала і, завдячуючи злагодженим діям співробітників Парку, не пошкодженою повернулась до природного середовища існування.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду», знищення диких тварин, порушення умов їх поселення та гніздування тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу від дев’яти до двадцяти чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення (до речі до засобів вчинення правопорушення відносяться також транспортні засоби).

До того ж так зване «траперське полювання» зі встановленням пасток, капканів, петель тощо  заборонено і поза  межами природно-заповідного фонду, а й загалом на всій території України. Згідно Закону України  «Про мисливське господарство та полювання» використання вищевказаних засобів добування тварин забороняється.

P3680002