11 листопада – Міжнародний день енергозбереження

Необхідність започаткування цієї дати була обґрунтована у квітні 2008 року представниками міжнародної екологічної мережі SPARE. І, оскільки ініціативу підтримали більше 20 країн, вже в листопаді 2008 світ відзначив перший День енергозбереження.

Свято ставить на меті привернути увагу влади та громадськості до раціонального використання ресурсів та розвитку поновлюваних джерел енергії. Щоб донести інформацію про те, чому важливо економити електроенергію, в країнах, де відзначається ця дата, відбуваються акції, семінари, лекції, конференції та інші заходи, націлені на розповсюдження даних про способи енергозбереження та альтернативні джерела енергії.

Україна має значні природні ресурси та унікальне для Європи навколишнє середовище, але водночас є однією з найбільш екологічно забруднених країн регіону та однією з країн світу, де енергія використовується найменш ефективно, а отже її промислова діяльність та споживання енергії мають значний вплив на глобальні кліматичні зміни.

В Дні енергозбереження беруть участь навчальні заклади і окремі учні із різних країн. Поодинці ніхто не зможе кардинально змінити ситуацію, але, об’єднавши зусилля, ми багато досягнемо!