Взяли участь у семінарі «Впровадження у господарську діяльність моделей невиснажливого господарювання та екологічно дружніх технологій»

22 жовтня співробітники РЛП «Краматорський» взяли участь у семінарі «Впровадження у господарську діяльність моделей невиснажливого господарювання та екологічно дружніх технологій».

Головний фахівець відділу природно-заповідних територій, лісового господарства та біоресурсів управління природно-заповідних територій, лісового господарства та моніторингу довкілля департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Андрей Зуяков ознайомив присутніх зі станом реалізації регіональних природоохоронних програм у Донецькій області.

Провідний науковий співробітник РЛП «Краматорський» Максим Высочин виступив з доповіддю «Недопустимість «заліснення» степових ділянок на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду України (наукове бачення та законодавче обґрунтування)», що викликала неабияку зацікавленість у присутніх та стала відправної точкою для жвавої дискусії.

Не менш цікавими стали виступи інших учасників: науковців, фахівців профільних ЗВО Донецької та Луганської областей, працівників фермерських господарств, представників агропромислової галузі, екологічних громадських об’єднань, членів Спілки бджолярів та Клубу органічного землеробства Донеччини.

В рамках семінару учасники отримали змогу обмінятися досвідом, поділитися надбаннями та проблемами, з якими стикаються під час діяльності, а також виробити спільну стратегію розвитку та міжгалузевої взаємодії. Дякуємо організаторам за запрошення та чекаємо на продовження плідного спілкування з колегами.

Захід відбувся межах реалізації міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки». Семінар організований Інститутом підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів на замовлення департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА.