До Парку завітали учасники програми «Екологічними стежками рідної України»

Донеччина – унікальний регіон нашої країни, де поряд співіснують, доповнюючи один одного, первісний степ та родючі лани, величні скелі віком понад 90 мільйонів років та шахтні терикони, байрачний ліс та хвойні насадження, дика природа, неймовірна і різноманітна та сучасне промислове виробництво. І все це варто побачити на власні очі, щоб оцінити красу та унікальність сходу України.

Минулого тижня до регіонального ландшафтного парку «Краматорський» завітали учасники програми «Екологічними стежками рідної України», започаткованої за ініціативи Донецької обласної державної адміністрації та департаменту екології та природних ресурсів Донецької області з метою ознайомлення молоді регіону з природною, історичною та культурною спадщиною країни, виховання патріотизму та любові до рідного краю, поваги до народних звичаїв, традицій і культурних цінностей, формування активної позиції у захисті довкілля.

Фахівці відділу рекреації та екологічної освіти, а також науково-дослідного відділу РЛП «Краматорський» провели пізнавально-ознайомчі екскурсії для двох груп дітей з сільських шкіл Миколаївської ОТГ, м. Міколаївка, с. Маяки Слов’янського району. Юні дослідники відвідали ділянки № 1 «Біленьке» та № 4 «Білокузьминівська», а також «Візит-Центр» Парку. Під час екскурсій діти отримали змогу оцінити природне різноманіття рідного краю, дізнатися багато цікавого та гарно провести час. Ми дуже раді візиту і сподіваємося, що незабаром зустрінемося знову!