Перша науково-практична конференція «Основні проблеми і тенденції збалансованого природокористування Великоанадольського лісового масиву та охорони довкілля Донеччини», присвячена 200-річчю від дня народження Віктора Єгоровича фон Граффа

21 листопада науково-дослідний відділ та прес-центр РЛП «Краматорський» взяли участь у роботі першої науково-практичної конференції «Основні проблеми і тенденції збалансованого природокористування Великоанадольського лісового масиву та охорони довкілля Донеччини», присвяченої 200-річчю від дня народження Віктора Єгоровича фон Граффа, що відбулась на базі Великоанадольського лісотехнічного коледжу.

Спочатку для учасників конференції було проведено екскурсію екологічною стежкою, що обладнана на територію коледжу, після чого відбулося відкриття пам’ятного знаку В. Є. фон Граффу. Викладачі та студенти коледжу підготували цікаву програму урочистого відкриття та пленарного засідання, в ході якого присутні мали змогу дізнатися про природоохоронну роботу навчального закладу, почути змістовну доповідь – біографічний нарис засновника степового лісорозведення В. Є. фон Граффа.

В ході секційної роботи розглянули та обговорили досить широке коло питань, яке піднімалося у виступах доповідачів щодо охорони та збереження лісових масивів Донеччини, необхідність та результати екологічної освіти, результати наукових досліджень тощо. Науково-дослідний відділ РЛП «Краматорський» в секції «Екологічне краєзнавство» представив доповідь «Щодо визначення решток скам’янілої деревини на ділянці «Пчьолкінські скам’янілі дерева», яка була сприйнята з великим інтересом і стала приводом для кулуарних дискусій та обговорень.

Підсумки конференції були підведені під час круглого столу, де кожен учасник висловив свої думки та побажання щодо вирішення гострих питань, які піднімались в ході конференції та отримав сертифікат учасника.